PRINS ASWIN I NIEUWE HEERSER VAN DE MEULEWIEKERS

Op zaterdag 13 januari is Aswin Dierx uitgeroepen als “Prins Aswin d’n iërste”. Hij is de 58e Prins van de Meulewiekers uit Meterik. Prins Aswin I wordt in zijn regeerperiode bijgestaan door Prinses Anne Gommans en Adjudanten Freek Ramaekers en Wilbert Daniels.

Met Prins Aswin I hebben de Meulewiekers een sportieve en tevens actieve Prins in huis gehaald. Hij speelt in het tweede elftal van RKSV Meterik en is hier ook assistent-trainer van het jeugdteam JO19-1. Daarnaast gaat hij graag op stap met z’n vrienden en op skivakantie. Carnaval is hem met de paplepel ingegeven. Prins Aswin I werkt als teeltbegeleider en bedrijfsleider bij Groentekwekerij Swinkels in Meterik.

Aswin’s vriendin Anne staat hem deze periode bij als Prinses. Anne is een echte Egchelder Kemphaas. Zij werkt als supply chain coördinator bij Hamelin BV. in haar vrije tijd rijdt ze graag paard en bezoek ze festivals. Hier heeft ze haar Prins op het witte paard ook leren kennen.

Adjudanten Freek en Wilbert voetballen samen met de Prins in het zelfde elftal. Adjudant Freek kent Prins Aswin al vanaf de basisschool. Hij zit in de afrondende fase van zijn studie werktuigbouwkunde en werkt op zaterdag bij GTL Europe. Daarnaast is hij medeorganisator van festival “Inside the Cage”. Adjudant Wilbert is enne Turftreiër, maar zal de komende periode vaker bij de Meulewiekers te vinden zijn. Hij zit in dezelfde vriendengroep als Prins Aswin en gaat ook regelmatig mee op skivakantie. Naast voetbal, fitnest en padelt hij graag. In het dagelijkse leven is hij ook met voetbal bezig: hij werkt bij FC Den Bosch op de afdeling Marketing, Commerciële Binnendienst en Ticketing.

Prins Aswin I zal samen met zijn Prinses Anne en Adjudanten Freek en Wilbert op zondag 4 februari om 13:11 uur receptie houden in MFC ‘De Meulewiek’ aan de Sint-Janstraat te Meterik. Deze is wederom prachtig versierd in het thema van dit jaar “11 & Iën Miëterikse Nàchte” en artiesten ‘De Breurkes’ zullen voor een lekker stukje muziek zorgen.