Blog Boorebroedspaar 2020

Blog 3

Het opruume van het oetkomen zoot d’r op. Het waas tied um nar de brulluft toe te goan leave. Vur dat het zo wiet waas, haje we nog hiel veul andere leuke momenten met os gezelschap te beleave. Sowiesoe alle felicitaties en reacties die we na het oetkomen per hand, telefoon en kaart hebben mogen ontvangen, waren geweldig.

In de weak noa ‘t oetkomen gingen we ‘t stuk vaan de brulluft vur het ierst oefenen. Een humoristisch stuk waat good in elkaar zoot dankzij Thijs en Peter. Met enne hoep gelach en getinus hebben we het stuk enne kier of veer geoefend. Dit zurgde da ok vur gezellige oavonden met os gezelschap en comité. Door het flauwekulle hin woort er steeds maar wer ingehukt op het stuk en flink gegrapt. Iets waat oaverigens nou, noa de brulluft, nog steeds hiel herkenbaar blieft.

Tijdens de repetities woort der ok nog urgus anders aan gewerkt. D’n optocht. Met de geest wal te verstoan. De handige harries haj ‘t comité allemoal verzameld in ‘t gezelschap van 2019, getuige de wisselbeker. We ware der snel over oet dat wej ‘t doar dit joar ni van moste hebben… Na waat momenten brainstormen en knutselen op de Sint Jansstraat ware we ok kloar vur d’n optocht.

Oja, tussendoor hebben we ok nog foto’s gemaakt. We haje natuurlijk os eigen foto. Echter nog gen met os ganse gezelschap. Dit hebben we bej Jac. op de schaak gedoon. Een geweldige keus. Allien de wind, en ‘t feit dat het zondagmerge 9 oar waar, speulde os wat parte. Ma, we zien gelukkig allemoal blieve plekke.

Eindelijk waas het da zover, CARNAVAL! Vur meej kreeg het begin en onverwachte wending. Carnavalsvriedag woort ik op mien werk ontvoerd door mien kammeruj – vreejgezellefieust! Niks haaj ik in de gaten. ‘n verslaag van d’n daag kunde het beste aan die jonge vroage… Ellen, ow stiet ok nog wal waat te wachten…

Toen woort ‘t zoaterdagmiddag en waas ‘t tied vur de kiendermiddag. Vur os allebei d’n ierste kier dat wej doa waren. Schon um te zeen hoe alle kiender gemoedelijk met elkaar de carnaval aftrappen. Sommige fanatiekelingen waren het nog lang ni muuj! ’s Oavunds, terug in de zaal waar ‘t ok vanaf minuut 1 wer raak. Meugelijk doordat iederien der al enne werkdaag fieuste op haaj zitten en de andere opgezweept door de gojje band.

’s Zoaterdag hebben we het allebei ni te laat gemaakt, want we wisten: ’s zondags is de sleuteloverdracht. Erg vroeg, maar dat wilde ni missen. Bommetje vol en richtig fiest!

Toen waren we good opgewermd en kloar vur ‘t echte werk. Te beginnen met d’n optocht. Wat en lol hebben we met os gezelschap en de minse langs te kant gehad. Lekker kwatse, heerlijk. Met de oetslaag hebben we wat ruumte vur verbeatering overgeloate vur ‘t volgende joar. Doar goan we dan ok vur! Noa de oetslaag waas ‘t nog tied vur en goj fieust. Dit hebben we d’r da ok samen met Prins Bernard en zien gevolg va kunnen maken! Enne schonne daag!

25 februari. Dn daag van de brulluft. Dezen daag ging vroeg vur os van start. We moste namelijk um half 11 vur de generale repetitie in de zaal zien. Nou is dat op zich ni zo vroeg, ma we moste er wal good opstaon op ozzen daag… ’s Middags hebben we lekker geluncht beej de mooder van de broed. Noa de lunch waas ‘t tied vur nog ‘n paar foto’s en woorte we opgehaald door de fanfare. Met en prachtig versierd boorebrulluftvervoersmiddel besteurd door Piet Piëters maakte we ‘n rundje um de zaal. In de optocht slote natuurlijk os gezelschap, Prins Bernard met zien gevolg, os echte families en kammeruj aan. Echt sjiek! Toen waar ‘t tied um os stuk in de zaal op te voeren. Noa de veule repetities, de zoveulste ‘langzamer proate’ van Peter en de gojje oetleg van Thijs woorte de zenuwen beperkt. Aan het einde van os stuk woort de akte geteikend en ware we GETROUWD! Onder leiding van enne ervaren pastoer (zo dej ‘t oaverkomen) en onder toeziend oëg vaan os onechte familie en met goodkeuring van de ganse zaal woort ‘t zaakje beklonken. Bej trouwen, huurt ook ‘n receptie en det hebben we gewiëte. Waat hebben we veul bekenden de hand mogen schudden. We zien d’r nog ‘n bietje beduusd vaan! Ok de veule unieke cadeaus, erg leuk! Dorneave haje we nou ok good ‘n greuntewinkel kunnen starten. De receptie zoot der op. TIED VUR FIEUST! Man, waat waas dat ruig. De zaal gans vol en flink knallen met z’n allen. Waat waar ‘t fieust! We hebben alles gegeave samen met os gezelschap, Prins Bernard, Sjuul, Bart, de road en dansmarietjes. Echt vet! We hoape det jullie heer ok net zo haard van genoate hebben as det weej det hebbe gedoan! ’s Mirgens woort os nog gezag: ’20 oar dan stiet ‘t eate kloar en dan is ‘t echt sloes. Gen minuut later!’. Ik geluuf dat we, bej hoege oetzondering, rond 20 vur 9 de zaal oet gingen…

Man, wat hebben wej genoate van dezen tied. Vanaf het gevroagd weare tot aan ‘t bruiloftsdiner. ‘t waar prachtig! Nou we wer aan ‘t normale leave bezig zien,  wurd d’n heimwee noar dezen tied alliën nog maar groëter.

Een speciaal woord van dank giët oet nar os gezelschap. Hiel fijn dat we, met al ozze contactmomenten, zonne moeie band met jullie op hebben mogen bouwen. Echt sjiek!

Ok dank natuurlijk nar ‘t comité. Vur ‘t vroage van os en vur de vlekkeloze organisatie. Chapeau! Bedankt natuurlijk aan prins Bernard, adjudanten, dansmarietjes, road van elf en bestuur vur de geweldige tied samen. Ma boavenal ok bedankt aan alle Meulewiekers en Meulewiekinnekes, dat we der samen zo’n prachtig fiest van hebben mogen maken. Dat zal os altied bej blieve!

We spreke os!

Wouter & Ellen

 

 

 

Blog 2

Eindelijk waas het zover! 

Half september ging de telefoon. Twan belde. Wej zeien joa en vanaf toen wisten we: 02-02-2020 wuurd d’n daag. D’n daag van het oetkomen en dat weej os veur moge stellen aas neje Boorebroedspaar aan de Meulewiekers.

In het begin van dees periode merkte we dat er eigenlijk nog hielemoal niemand bezig waar met het Boorebroedspaar. Allien weej eigenlijk. Zoe moste we tussendoor op de verjeurdaag van Hay (de echte vader van Ellen) klier goan passen in Blierick. Ellen met de smoes dat ze trainen waar en ik met de reje dat ik een vergadering haj. Ellen kwaam terug met druge hoar, niemand din daat in de gate haaj. Hoe dichterbeej di twedde van februari kwaam, hoe mier de vroag gesteld woort: were jullie Boorebroedspaar? In het begin waas dit mekkelijk te pareren. Laternoa woordt dit moeilijker en moelijker… Zeker toen het laatste filmke op Facebook kwaam. Gen hoje mier aan… Het Boorebrulluft comité haaj os afgeroje um di zoaterdag nog op stap te goan. Maja, der woort een teamuitje van het volleyen gepland en der moste ok kaarten vur de zittingsoavund gehaald were vur de kammeruj. Hoewel ik er zelf gen nuudig haj vur de vriedag, umdat ik wist dat het Gezelschap altied zoaterdags giet. Zitten da, in het hol van de leeuw… Ma waat hebben we genoten van aal din veurpret, heerlijk!

Toen d’n daag van het oetkomen. Met ceremonie meister (caddy) Eddy het hiele logistieke plan van thoes wegkomen en in de zaal komen, bedocht en oetgevoerd. Ienmoal in de zaal woort het verhaal, wat later in de zaal veurgeleze zuj were, aan het Gezelschap veurgedragen. Wej stonge onder te wachten en kosten huren hoe de rest aan het gissen ging nar namen. Ze ware allemoal benejd, maar mennn wat ware wej ok benejd wie ozze familie waar. Snel genog haje ze beet met gissen en kosten weej de trap op rennen. Op dat moment vur het ierst oeg in oeg met os Gezelschap. Wat een verrassing! Een geweldige familie hebben we er beej gekregen vur de komende carnavalsdaag! Zelfs twie bonusoma’s der bej, daat makt het compleet!

Na de lekkere lunch waas het tied um os aan de zaal te goan presenteren. Noa en spetterend tonielspel kwaam dat moment van HOPPPAAA, HEER ZIEN WE! Eindelijk kosten we het zeggen! Een geweldig moment woarop ok effe alle zenuwen door ‘t liëf gieren. Ma waat ‘n opluchting! Toen kosten we beginnen aan het fiëst um ozze verloëving te vieren. Fijn um dit met alle mensen in de prachtige zaal en samen met os Gezelschap te mogen doon! Wej hebbe er op het moment van schrieve, dinsdags na de Verloeving, nog spierpien vaan. Dat beloft wat vur de Brulluft!

Het fiëst in de zaal waas vur de mieste nog ni zaat. We gingen bej os thoes verder, waor we met z’n allen nog een lekker ei gegeten hebben. Heerlijk gebakken doar ’t Boorebrulluft comité. Ok heej waar het nog duchtig fiëst en gingen de laatste rond de klok van 1 oar nar hoes. Ma good dat ozze neje bure op dit moment in-between-huus zitten.

D’n daag na de Verloeving waar het tied um op te ruume. Het minste moment vaan allemoal, maar gelukkig waar dit snel gefixt met de hulp vaan ozze echte pap en mams. Nou is het tied um de groepsfoto te goan maken, het stuk te oefenen en de wagen vur de optocht te bouwen. 

Gezelschap, Boorebrulluft comité, Prinselijk trio, Road van elf, Dansmarietjes en Meulewiekers bedankt! Op naar de Brulluft! Wej kieke der nar oet!

Boorebroedspaar Ellen & Wouter

 

Blog 1

Half september. Ik was van huis. Ik kwam pas laat thuis. Nog even de dag samen doorspreken. Aan mijn man merkte ik niks. Totdat ik naar boven ging. Allemaal kaarsjes op de trap. Wat een romanticus hoor ik jullie denken. Gewoon doorlopen naar boven riep mijn partner. Het bed was in het onecht versierd met groentes en trouwringen van beschuit. Een echt aanzoek in het onecht. Natuurlijk zei ik ‘ja’. Ik zag het feest al voor me, want dat gaan we er zeker van maken! Daar werd er alvast een op gedronken en Twan werd teruggebeld met een volmondige ‘ja’.

Nu we weten dat we gaan trouwen, moesten we er ook voor zorgen dat we er piekfijn op staan tijdens de bruiloft. Geen idee welke kleding bij ons zou passen. Gelukkig kregen we goede hulp van het Boerenbruiloftscomité met het uitzoeken van de juiste kleding. Dit zorgde er zelfs voor dat de bruid eerder klaar was dan de bruidegom. Ten minste, dat dachten we. De bruid kreeg haar twijfels en op het laatste moment werd er voor een echte feestelijke outfit gekozen. Tevreden en met een fles drank van José Duckers naar huis. Wij zijn geslaagd!

Tijdens het kleding passen, werd er al aan ons gevraagd of we een mooie locatie voor het maken van de officiële trouwfoto’s wisten. Even werd er gebrainstormd. Toen wist de bruidegom het zeker, zijn plek werd definitief. Daar gingen we op ons paasbest op de foto. Verschillende poses werden aangenomen, fotograaf Patrick deed erg zijn best. Dit resulteerde in meer dan 100 foto’s. Je zult het niet geloven, maar we zijn blijven plakken.

Al met al zijn wij dus klaar voor zondag 2 februari om onze verloving in het onecht bekend te maken! Net als jullie zijn wij erg benieuwd naar de rest van ons gezelschap. Dus laat 2 februari 2020 maar komen. Graag tot dan!