Same stoan weej sterk, aas enne blok beton……ut durp vaan Iëndracht Maakt Macht!

Het idee ontstond om eenmalig de Boorebrulluft beej de Meule te organiseren. Op 27 oktober 2020 vond hierover de 1e brainstormsessie plaats in het MFC. De coronamaatregelen waren nog van kracht, dus het was koffiedik kijken wanneer dit alles precies zou gaan plaatsvinden, het streven was Carnaval 2022. 

In april 2021 hebben we samen met jullie afgeteldUhhh, moog ik aaftèlle? Joa, de duis maar. Joa? 1….2…. 1..2..3..4!!! tot Boorebrulluft beej de Meule. 

filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=Qmt_0NgGQz8

Diverse teams (tekst, muziek, choreografie, terrein, decor, catering, sponsoring en pr) zijn gevormd en deze hebben een lange tijd samengewerkt om dit feestweekend vorm te geven. In juli 2021 presenteerden we vol trots het speciaal ontworpen logo: Déh dan, dao isse! Noow kiék ens waat en moei gezich! Maar ônder ôs gezwege en gezag: Ik had auk aevel lang genôg gewach!

In november 2021 waren alle Meulewiekers klaar om het nieuwe carnavalsseizoen feestelijk te openen: Jah d’r is aalt waât te belève, in ut Miët’riks lève en helaas moest dit worden uitgesteld. Op 27 februari 2022 hebben we dan eindelijk aan heel Meterik het gezelschap gepresenteerd. Dit gezelschap moest al heel erg lang een groot geheim met zich meedragen: Vaandaag gaon weej wèr fiëste… daat is vur ôs gen straf, gat mà ’s duchtig oêt d’n bol, jao dut mà lekker maf! Daarna werd er nog flink gefeest met de hele zaal: Ik wil d’n tralala, d’n hoempapa, ziggezagge zegge, Zinge door de straote met z’n álle… en maerge wèr! 

Vervolgens was het weer aftellen… Het gezelschap heeft flink gerepeteerd voor de trouwerij en alle teamleden zijn erg druk geweest met alle voorbereidingen. 

Na het plaatsen van het stropoppen-bruidspaar bij de molen, begon het echt te kriebelen. Vanaf die tijd werd het voor heel Meterik en omstreken zichtbaar dat er iets speciaals stond te gebeuren. 

Vooraf is er op de basisschool een ochtend geweest voor de midden- en bovenbouw met een leerzame quiz over de Boorebrulluft en Miëterik. De onderbouw heeft beej de Meule een ‘les’ gehad over trouwen en de Boorebrulluft. Tevens hebben de kinderen hun eigen versierde kartonnen molens naar de Meule gebracht en daar een lekkere pannenkoek gegeten. 

Mit de groete oet de fiësttent, oet de volgaas allesgaeve-tent! Groete oet de fiësttent, oet de edereindaekinse-tent, de vrundjsjapväörutlaeve-tent, de groete, väöl plezeeer!

En toen was het eindelijk zo ver… het feestweekend Beej de Meule. We hebben enorm geboft met het mooie, zonnige weer. Onze molen Iëndracht Maak Macht stond te schitteren als pronkstuk van het decor!

De foto’s worden binnenkort geplaatst op facebook en hier op de website in het fotoboek.