Alliën SAME make weej d’r en BIEZÔNDER carnaval vaan (over 2 weken is het zover…)

YOUTUBE- UITZENDINGEN

De filmpjes voor de uitzendingen voor zaterdag 13 en zondag 14 februari zijn bijna allemaal opgenomen. Er wordt nu druk gewerkt aan de montage. De uitzendingen zijn te zien vanaf 20.00 uur op Youtube.  Bij de duur van de uitzending denken we aan ongeveer 1 uur per dag. Aansluitend is er Meterikse carnavalsmuziek te horen en komen de ingezonden foto’s voorbij. De Masked Singer vaan de Miëterik is beide dagen onderdeel van de uitzending. Verder hebben alle comites (Boerenbruiloft, Zittingsavond-, Liedjesavond- en Jeugdcomite en de decorgroep) filmpjes gemaakt, soms serieus, soms grappig maar altijd carnavalistisch. We starten de eerste uitzending met een verwijzing naar de vreemde (Corona)tijd waarin we nu zitten en de maatregelen waaraan we ons moeten houden.

 

THE MASKED SINGER VAAN DE MIËTERIK

De zes onherkenbaar gemaakte Meulewiekers zijn er helemaal klaar voor. De kostuums zijn aangemeten en de liedjes ingestudeerd. Het meest lastige is nu om het grote geheim te bewaren …. En om jou nog nieuwsgieriger te maken stellen we twee van de deelnemers voor: de heks en de  motormuis.

 

              

 

Elke Masked Singer is iemand die in Meterik woont in de leeftijd van tussen vijf en vijfennegentig jaar.

 

DOE JIJ MET ONS MEE DOOR ZELF IN ACTIE TE KOMEN?

In onze berichten roepen we op om zelf actief mee te doen om Carnaval 2021 heel bijzonder en onvergetelijk te maken. De leerlingen van groep 8 hebben hun ontwerp ingediend voor de carnavalsbutton van 2021. Welk ontwerp we gekozen hebben blijft nog even een verrassing. We hebben veel leuke foto’s ontvangen van Meulewiekers in carnavalskleding en stemming. Dank je wel hiervoor. Een deel van de foto’s wordt verwerkt in een fotocollage, op een groot doek en een poster.  

Wil je ook mee doen?!

Wat denk je ervan om je eigen carnavalsposter maken en voor het raam te hangen. We nodigen jong en oud uit om creatief aan de slag te gaan. Heb je geen groot vel papier? Geen nood! Dit wordt gratis beschikbaar gesteld en is op elk moment op te halen onder de carport van kapsalon van den Beuken, tegenover het schoolplein. Voor de deelnemers die de basisschool bezoeken stellen we de Jeugdbeker beschikbaar voor de meest carnavalistische raamposter.

 

MAAAAARRRR …….wil je DE WISSELBEKER winnen dan zal je groter uit moeten pakken. Deze is te winnen door degene die zijn/haar voortuin en/of huisgevel het meest carnavalistisch versierd heeft. Daarbij vragen we iedereen om zich aan de richtlijnen van het RVIM te houden.  Om die reden zal er ook per huis(houden) gejureerd worden.

Volgende week vertellen we je meer over het aanmelden. Veel succes met de voorbereiding.

 

 

Heb je de pech dat je creativiteit je even in de steek laat hang dan zeker wel de Meulewiekersvlag uit op 13 en 14 februari. Mocht je nog geen vlag hebben dan is deze voor € 20,- te koop (contante betaling). Stuur hiervoor een mail met je naam en telefoonnummer aan nielspeeters1991@gmail.com. Als organisatie zullen we zorgen voor wat aankleding van het centrum van Meterik. Hierbij maken we gebruik van de kerstbomen die door de dorpsraad geplaatst zijn.

Heb jij nog ideetjes of wil je ons helpen bij de voorbereidingen voor dit onvergetelijke carnavalsweekend laat het dan weten via jcm@demeulewiekers.nl

 

BLIJF OP DE HOOGTE

Via ’t Krentje, website www.demeulewiekers.nl en de Facebookpagina van de Meulewiekers maken we steeds weer iets meer bekend over de activiteiten tijdens het carnavalsweekend. Op dit moment is Facebook (https://www.facebook.com/De-Meulewiekers-Meterik-296714344298399/ DE plek waar we deze informatie het beste en snelste kunnen delen.  Je ziet er alle afbeeldingen in kleur en extra berichten. Exclusief op Facebook zijn ook de wekelijkse “veurpreuverri-je” op de Youtube-uitzendingen. Ook zonder lidmaatschap is deze informatie in te zien.