Terugblik Carnaval 2019

Bericht vaan ’t Boorebroedspaar – leste blog

Beste Meulewiekers en Meulewiekinnekes, Ondertusse is de carnaval alwer een paar daag geleeje. Waat hebbe weej enne onvergetelijke tiëd gehad, same met os ganse gezelschap. Weej hebbe genaote ván ‘t begin wies ’t end! Toen Twan ôs in september vraog um boorebroedspaar te waere, leek ‘t allemaol zoë ver weg. Weej lefde d’r hiël erg nar toe. ‘t Is zoë snel umgevloage, want nou is ‘t helaas alwer gedoan. Weej wille iederien bedanke die nar ozze brulluft is gekome en d’r same met ôs zo’n geweldig fiëst ván hebbe gemaakt! ‘t Waas fantastisch! ‘t Boorebroedspaar Niels en Marieke

Uitslag optocht

Los lopende gek

1e prijs nr. 7 Pielke de Slager, Meterikse slagerzangers

2e prijs nr. 16 Pascal Huys, Indi-anus

 

Duo’s

1e prijs nr. 15 Wouter & Huub, klimaatprotest

2e prijs nr. 12 Duo afgebrand, Brand gehad

3e prijs nr. 2 Duo van Asten, zwaailampen

 

Kleine groep

1e prijs nr. 13 de Schoëlmegjes, 4x 11 joar meister Jos

2e prijs nr. 14 MEAM, 5x 11 wat enne tiëd

 

Grote groep

1e prijs nr. 9 Taxi Muijsers, wij zijn apentrots

2e prijs nr. 11 de Vérkuskop, weej hebbe de hoëfdrol Gedeelde

3e prijs nr. 1 BB 2006, weej hebbe de Preens in ozze femillie

Gedeelde 3e prijs nr. 5 BB 2018, weej kieke toe

 

Wagens

1e prijs nr. 3 Ald Preense, Miéterikse horeca is ien groét circus

2e prijs nr. 10 BB 2019, Stunte

3e prijs nr. 4 Groep 8, BS onder de Wieken, Prins & Prinseswagen

 

Jeugdbeker Nr. 13 in de optocht de Schoëlmegjes, 4x 11 joar meister Jos

 

Wisselbeker Nr. 3 in de optocht Ald Preense, Miéterikse horeca is ien groét circus

Orde van verdienste voor Toos Manders

Het Carnavals Comité Meterik heeft op vrijdagavond tijdens de zittingsavond van meulewiekers Meterik de “Groëte Meule” uitgereikt aan Toos Manders.

De “Groëte Meule” wordt uitgereikt aan iemand die zich inzet voor de Meterikse gemeenschap in zijn algemeenheid. Toos zet zich al jaren in, als secretaris van verschillende verenigingen zoals de dorpsraad en het gemeenschapshuis de Meulewiek. Daarnaast is ze ook nog voorzitter van de buurtvereniging en zet ze zich in om op aswoensdag de zaal weer helemaal op orde te krijgen. Tevens is ze vrijwilligster bij de Zonnebloem en zorgt ervoor dat deze mensen, bijzondere momenten kunnen beleven.

Ze is achter de schermen dus zeer actief binnen de Meterikse gemeenschap en niet te missen in het Meterikse verenigingsleven! r Toos Manders

 

Boorebroedspaar 2019

Boerenbruiloftgezelschap Meulewiekers Meterik 2019 Op zondag 10 februari werd geheel in het thema “Circus”, door middel van een circusvoorstelling in een heuse circustent, het nieuwe Boerenbruiloftgezelschap aan de Meulewiekers gepresenteerd.

Het gezelschap bestaat uit:

Broedspaar: Niels Peeters en Marieke Ermers
Elders ván de broed: Yvonne Wijnands en Henk van Rengs
Elders ván de broedegom: Kim van der Hulst-Bastiaansen en Quin Janssen
Burgemeister: Hans Cuppen
Zoên ván Yvonne en Henk, broor ván de broed: Kevin Alards
Zoên ván Kim en Quin, broor ván de broedegom: Koen Tielen

De bruiloft vindt plaats op carnavalsdinsdag 5 maart, om 14.11 uur in MFC de Meulewiek te Meterik.

Graag tot dan! 

Lees meer...

Jubileumprins Tom I  nieuwe heerser van de Meulewiekers

Op zaterdag 2 februari is Tom Walraven uitgeroepen als “Prins Tom den iërste”, hij is de 55e Prins van de Meulewiekers uit Meterik. Prins Tom I gaat in het jubileumjaar van de Meulewiekers voorop in de carnaval samen met zijn adjudanten Jop Ramaekers en Dré Peeters.

 Met Prins Tom I hebben de Meulewiekers een sportieve en tevens actieve Prins in huis gehaald.

Hij speelt namelijk in het 4e elftal van RKSV Meterik, en daarnaast is hij leider bij Jong Nederland Meterik”. Daarnaast luistert hij graag naar rockmuziek en bezoekt geregeld een festival. Maar deze prins kent ook een serieus bestaan. Hij studeert Applied Science aan Fontys hogeschool Eindhoven, en op zaterdagen werkt hij bij Totaaltegel als weekendkracht.

Adjudanten Jop en Dré zijn beide goede vrienden van de prins. Adjudant Jop studeert Werktuigbouwkunde en heeft als hobby’s voetballen en muziekfestivals bezoeken samen met de prins en adjudant Dré. Die naast zijn studie: Mens, techniek en biometrie ook voetbalt bij de selectie van RKSV Meterik. Samen met hun prins zijn ze regelmatig te vinden tijdens diverse activiteiten in Meterik.

 Prins Tom I zal samen met zijn Adjudanten Jop en Dré op zondag 24 februari om 13:11 uur receptie houden in MFC ‘De Meulewiek’ aan de Sint-Janstraat te Meterik.

Deze is wederom prachtig versierd in het thema van dit jaar “Circus” en “La bamba” zal voor een lekker stukje muziek zorgen.

Voor meer informatie kijk op: www.demeulewiekers.nl